Caută

    Search Results

    Închideți

    Sfaturi practice cum sa fiți mai activi




    Pe măsură ce înaintăm în vârstă, devine din ce în ce mai important să ne menținem condiția fizică. Prin faptul că suntem activi, nu ne menținem doar un corp ferm cu mușchi puternici, ci ne putem prelungi durata de viață și putem preîntâmpina o serie de afecțiuni.

    Ce înseamnă să fim activi? Studiile recomandă ca persoanele peste 65 de ani, care sunt în formă și care nu au probleme de sănătate, să desfășoare cel puțin 2 ore și jumătate de activitate fizică moderată în fiecare săptămână. Această activitate fizică ar putea fi: plimbarea ușoară, mersul pe bicicletă, înotul – tot ce accelerează ritmul cardiac. Poate părea puțin cam mult, dar, dacă împărțim această activitate pe zile, ajungem la 20 de minute pe zi.

    Activitatea fizică regulată previne pierderea tonusului muscular și ajută la menținerea sănătății inimii și plămânilor.

    Câteva sugestii pentru a vă menține în formă în această vară:

    • Abonați-vă la un club de fitness, de ciclism sau de înot! Este mai ușor să practici exercițiile fizice alături de alte persoane.
    • Planificați-vă activitățile sportive în calendar! Astfel nu veți fi tentat să vă faceți alte planuri.
    • Stabiliți-vă un obiectiv! Acesta poate fi un maraton, participarea la o competiție sportivă, orice activitate care vă poate menține concentrat pe obiectiv.
    • Fiți atenți la alimentație! Vitamina D și magneziul sunt foarte importante pentru oase și articulații și amândouă participă la absorbția calciului din alimente. O deficiență a oricăreia din cele două substanțe este asociată cu dureri articulare.

    Lipsa expunerii la soare în decursul lunilor de toamnă și iarnă poate duce la o deficiență de vitamina D, iar consumul de alimente procesate poate duce la deficiențe de magneziu.

    Pentru a citi mai mult despre beneficiile vitaminei D, dati click aici
    Pentru a citi mai mult despre beneficiile magneziului, dati click aici

    Pentru mai multe informații despre cele mai bune suplimente alimentare și despre cum vă pot sprijini acestea, vă așteptăm să ne vizitați cu regularitate la www.pharmanord.ro