Caută

    Search Results

    Închideți

    Nimeni nu poate nega faptul că magneziul este un mineral foarte important pentru sănătatea noastră




    Multiplele beneficii ale magneziului

    În ţările Uniunii Europene doza zilnică recomandată (DZR) de magneziu este între 300 şi 400 mg pe zi. Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) recunoaşte zece arii-cheie unde magneziul are un rol important în funcţiile biologice ale organismului. Acestea sunt: metabolismul energetic, funcţia psihică, balanţa electrolitică, funcţionarea muşchilor, inclusiv a muşchiului cardiac, funcţia nervoasă, diviziunea celulară, formarea proteinelor, oasele, dinţii şi nivelul energetic al organismului. O funcţie generală importantă a magneziului este aceea de a controla nivelul calciului din celule.

    Pentru utilizatorii de suplimente cu magneziu puteţi testa dacă tableta cu magneziu pe care o luaţi acum se dizolvă în apă în decurs de câteva minute. Acest lucru este important pentru a asigura ionizarea care, la rândul ei, este necesară pentru o bună biodisponibilitate. Citiţi mai jos instrucţiunile.

    De exemplu dacă folosiţi un supliment cu magneziu pentru inimă, atunci este foarte important ca tableta cu magneziu să se dizolve în stomac pentru a putea fi absorbită în intestin. Dacă străbate intestinele nedizolvată, atunci muşchiul inimii nu va putea beneficia de această substanţă.

    O biodisponibilitată înaltă şi unică

    Bio-Magneziu de la Pharma Nord conţine trei săruri de magneziu selectate, într-un înveliş care lasă tableta să se dizolve complet într-un pahar cu apă într-un minut sau două. Fiecare tabletă de Bio-Magneziu conţine 200 mg de magneziu. Chiar şi persoanele care au o aciditate a stomacului redusă pot absorbi conţinutul de magneziu deoarece o mare parte din tabletă va trece în apă sub formă de ioni de magneziu. De aceea doar o mică parte din tableta cu magneziu are nevoie de acidul din stomac pentru a fi ionizată.


    Testul pentru suplimentul cu magneziu

    Ca şi consumatori puteţi testa dacă tableta dumneavoastră cu magneziu se dizolvă eficient. Nu toate tabletele se dizolvă aşa. Noi am plasat două tablete cu magneziu în două pahare cu apă. În paharul din stânga este Bio-Magneziu de la Pharma Nord care este complet dizolvat şi gata de a fi absorbit după câteva minute. În paharul din dreapta am pus o tabletă de la un competitor. Chiar şi după 24 de ore tableta din dreapta nu prezintă semne de dizolvare.Nu este nevoie să luaţi Bio-Magneziu dizolvat în apă, dar puteţi face acest lucru, şi, dacă o faceţi, cel mai bun moment este seara. Magneziul, ca şi mineral, cu greu se poate numi plăcut la gust, dar tableta de Bio-Magneziu dizolvată în apă nu are gust neplăcut.

    Citiţi mai multe despre Bio-Magneziu aici.