Caută

    Search Results

    Închideți

    Cercetătorii ne recomandă să luăm această vitamină - știți de ce?




    Românii se confruntă cu un deficit de vitamina D, spun rezultatele unui amplu studiu. Ce ar trebui să ne preocupe este faptul că peste 86% dintre femeile și bărbații care au fost testați în acest studiu aveau un nivel de vitamina D în sânge de aproximativ 30 ng/mL, mult prea mic pentru a ne menține o stare optimă de sănătate. Citind mai departe, puteți afla cât de ușor este să creșteți nivelul de vitamina D în organism.

    Oamenii de știință consideră că, pentru o sănătate optimă, ar trebui să avem un nivel de 30-50 ng/mL (nanograme pe mililitru) de vitamina D în sânge. Pentru aceasta, ar trebui să petrecem mai mult timp la soare sau am putea să includem în dieta noastră zilnică mai multe surse de vitamina D, precum peștele gras. Un studiu recent, realizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și Institutul National de Endocrinologie C. I. Parhon din București, care a fost făcut pe 8.024 de persoane, a arătat că 86,1% dintre acestea aveau nivelul de vitamina D în sânge de aproximativ 30 ng/mL.
     

    Poate fi o problemă

    Studiul, care a fost publicat în Archives of Osteoporosis, a arătat că variația nivelului de vitamina D din sânge este strâns legată de perioada în care au fost făcute analizele de sânge. Astfel, cele mai ridicate valori s-au înregistrat în luna septembrie iar cele mai scăzute, în luna martie. 
     
    Oamenii de știință au ajuns la concluzia că deficitul de vitamina D este relativ ridicat, în special în cazul seniorilor, iar acest lucru poate reprezenta o problemă, deoarece avem nevoie de vitamina D pentru menținerea sănătății oaselor, dinților și pentru funcționarea mușchilor.
     

     

    Vitamina D și soarele

    Alte studii au arătat că și oamenii care trăiesc în țări precum Italia, Portugalia și Ungaria se confruntă cu provocări atunci când vine vorba de nivelul de vitamina D din sânge. Nu se poate spune cu siguranță dacă aceasta se datorează faptului că locuitorii acestor țări petrec prea mult timp în interior, însă este un fapt dovedit că este nevoie să ne expunem zilnic cel puțin 20-30 de minute la soare, pentru ca organismul nostru să producă suficientă vitamina D pentru a avea un organism sănătos. 
     
     

    Administrați un supliment alimentar

    Ce putem face între lunile septembrie și martie, când nu ne putem expune la soare, pentru ca organismul nostru să poată sintetiza suficientă vitamina D? 
    O soluție este administrarea zilnică a unui supliment alimentar. Cu un preparat ca D-Pearls Bio-Vitamina D3 este ușor să creștem nivelul de vitamina D din sânge. Capsulele gelatinoase moi de D-Pearls conțin o formulă specială de vitamina D, dizolvată în ulei de măsline, care asigură o absorbție ridicată a nutrientului activ. Fiecare capsulă conține 800 UI (20 de micrograme) de vitamina D3.

     

    Documentată în studii 

    Două studii recent publicate documentează biodisponibilitatea ridicată a D-Pearls Bio-Vitamina D3. Unul dintre ele a fost realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Oslo, Norvegia și a studiat funcția musculară la atleți. Celălalt studiu a analizat relația dintre performanțele intelectuale, comportamentele sociale și nivelul de vitamina D din organism, la copiii de vârstă școlară.
     
    Oamenii de știință au publicat, recent, date care arată că Vitamina D3 este cea mai potrivită formă de vitamina D pentru a fi folosită în suplimentele alimentare, deoarece organismul o poate absorbi și folosi mai ușor decât alte forme de vitamina D, cum ar fi vitamina D2.
     
    Puteți citi mai multe despre D-Pearls Bio-Vitamina D3 aici