Caută

    Search Results

    Închideți

    Afecțiunile tiroidiene sunt în creștere în România




    Afecțiunile tiroidiene în creștere

    Afecțiunile tiroidiene sunt în creștere în România

    În același timp, o mare parte din populația României are un aport insuficient de seleniu din alimente. Citind mai departe puteți afla care este legătura dintre acest micronutrient esențial și sănătatea tiroidei.

    Dacă nu știați, glanda tiroidă – o mică glandă în formă de fluture care este situată la baza gâtului – este responsabilă de controlul fiecărei funcții din organism. De aceea, este vital ca această glandă să funcționeze la parametri optimi. Din păcate, afecțiunile tiroidiene sunt din ce în ce mai des întâlnite în rândul românilor. Din 2010 și până în 2016, numărul de afecțiuni tiroidiene înregistrate în țara noastră a crescut de peste două ori, după cum reiese din datele Institutului Național de Statistică. Deși stilul de viață dezechilibrat are un rol important în apariția acestor afecțiuni, există și alți factori implicați, unul dintre ei fiind aportul scăzut de seleniu din dieta românilor.

    Seleniul sprijină sănătatea glandei tiroidei

    Seleniul bun pentru sănătatea glandei tiroideiSeleniul este un micronutrient esențial care contribuie la funcționarea normală a glandei tiroide deoarece „hrănește” anumite enzime dependente de seleniu (selenoproteine) care sunt implicate în producerea hormonilor tiroidieni. Dacă nivelul de seleniu din sânge este prea scăzut, acest proces delicat poate fi tulburat.

    Mulți români au carență de seleniu

    România, la fel ca multe alte zone din Europa, are un conținut redus de seleniu în sol, acesta fiind motivul pentru care recoltele cultivate pe aceste terenuri conțin mai puțin seleniu decât cele cultivate în alte zone ale lumii. Aportul recomandat de seleniu este de 50-70 de micrograme pe zi, dar europenii au o ingestie mult mai scăzută din acest nutrient.
    În Marea Britanie, de exemplu, aportul de seleniu a scăzut cu mai mult de 50%, în ultimii 30-40 de ani.

    O problemă pentru multe femei

    În conformitate cu datele furnizate de Institutul Național de Statistică, 86% dintre persoanele care au probleme tiroidiene sunt femei. Este greu de spus dacă acesta este, în principal, rezultatul aportului insuficient de seleniu, dar este un motiv suficient să consumăm alimente bogate în acest nutrient precum cereale integrale, nuci și chiar pește, pentru a contribui la funcționarea normală a glandei tiroide.

    Suplimentele alimentare pot fi de ajutor

    Drojdia organică patentată SelenoPreciseNu toată lumea are o alimentație variată și echilibrată în fiecare zi, dar o modalitate prin care putem fi siguri că avem un aport suficient de seleniu este să administrăm un supliment alimentar precum SelenoPrecise de la Pharma Nord. Acesta conține o drojdie organică patentată, SelenoPrecise, cu o absorbție ridicată în organism. O serie de studii documentează faptul că 88,7% din conținutul de seleniu din tabletă ajunge în sânge.

    SelenoPrecise este produsul folosit în studiul revoluționar KiSel-10, din 2013, publicat în Journal of Cardiology.

    Puteți citi mai multe despre SelenoPrecise aici