Caută

    Search Results

    Închideți

    Un nou studiu vine în sprijinul cardiologilor:




    Persoanele care suferă de afecțiuni cardiace prezintă un deficit dintr-o substanță esențială

    Pentru prima oară, oamenii de știință au descoperit că, în celulele musculare din inimile pacienților cu afecțiuni cardiace, există o deficiență a unui compus natural.

    Q-Symbio este un studiu revoluționar, publicat anul trecut în Journal of the American College of Cardiology (JACC), HEART FAILURE , despre care s-a vorbit pe larg în titlurile din presa internațională. Pentru prima oară, oamenii de știință au putut evidenția că pacienții cu insuficiență cardiacă cronică prezintă o deficiență de coenzima Q10, o substanță care se găsește în mod natural în toate celulele umane, în special în celulele musculare. Organismul nostru poate produce această substanță, dar producția endogenă scade pe măsură ce înaintăm în vârstă. Același lucru se petrece și în cazul pacienților cu afecțiuni cardiace.

    Studiul a fost realizat pe un număr mare de pacienți cu insuficiență cardiacă cronică din Danemarca, Suedia, Polonia, Austria, Ungaria, Slovacia, Malaezia, Australia și India. Pacienții au primit coenzima Q10 și s-au urmărit efectele administrării suplimentului. Se așteaptă ca acest supliment să fie introdus în viitoarele terapii pentru pacienții care prezintă deficiență de coenzima Q10.

    Q10 de la Pharma Nord, preparatul care a fost folosit în studiul Q-Symbio, este disponibil în farmacii.

    De ce oamenii de știință au ales coenzima Q10 de la Pharma Nord

    Coenzima Q10 de la Pharma Nord a fost aleasă pentru studiul Q-Symbio deoarece este marca oficială de referință a International Coenzyme Q10 Association (ICQA), organizația care coordonează cercetările în domeniul coenzimei Q10 la nivel mondial.

    Mai mult de 100 de studii publicate validează și sprijină biodisponibilitatea acestei formule speciale cu Q10 și se bazează, de peste 25 de ani, și pe experiența și feedback-ul consumatorilor și cercetătorilor.

    Există două forme de Q10 – dar numai una dintre ele are documentație solidă

    În natură, Q10 există sub două forme active: o formă oxidată Q10 (ubiquinona) și o formă redusă Q10 (ubiquinolul). Ambele forme sunt prezente în mitocondrii, uzinele energetice ale celulelor. Atât ubiquinona cât și ubiquinolul au funcții importante și, în organism, Q10 trece dintr-o formă în alta în funcție de nevoile acestuia.

    Corpul convertește în mod automat ubiquinona în ubiquinol la scurt timp după ingestie și, de obicei, nu contează sub ce formă este administrată coenzima Q10 prin intermediul suplimentelor. Importantă este însă documentația existentă cu privire la cele două tipuri de Q10. Până în acest moment, aproape toată documentația privind eficacitatea și siguranța Q10 este realizată pentru ubiquinonă. Acesta este cel mai important motiv pentru care ubiquinona a fost aleasă de oamenii de știință pentru a fi folosită în studiul Q-Symbio.

    Există o părere preconcepută conform căreia o formă de Q10 este mai activă de cât cealaltă. Ubiquinona este atât forma de Q10 produsă în ficat cât și cea pe care o primim din alimente. De fapt, în momentul în care ubiquinona trece prin peretele intestinal este convertită în ubiquinol.

    - Q10 împreună cu vitamina C care contribuie la metabolismul energetic normal şi la reducerea oboselii şi extenuării

     

    Citiți mai mult

     

    Cheia care face coenzima Q10 biodisponibilă

    De aproape un sfert de secol, Pharma Nord este în topul producătorilor de suplimente alimentare cu Q10 și are cea mai solidă documentație privind biodisponibilitatea coenzimei Q10. În mod normal, moleculele de Q10 se strâng și formează aglomerări (sub formă de cristale) care nu pot penetra peretele intestinal pentru a intra în circuitul sangvin. Dacă aceste aglomerări sunt încălzite la 49 de grade Celsius, ele se dispersează, iar moleculele de Q10 se separă. Problema este că, atunci când temperatura scade sub 49 de grade, aglomerările se formează din nou.

    Pharma Nord a creat o tehnică specială prin care se încălzește coenzima Q10 în mai multe uleiuri vegetale care au diverse puncte de topire. În acest fel este posibil să se prevină formarea cristalelor, iar moleculele de Q10 sunt libere să traverseze mebrana intestinală.