Caută

    Search Results

    Închideți

    Persoanele supraponderale prezintă un deficit de vitamina D




    Un nou studiu relevă faptul că obezitatea şi deficienţa de vitamina D sunt invers proporţionale. Cu alte cuvinte: de fiecare dată când IMC (Indicele de Masă Corporală) creşte cu 10%, nivelul de vitamina D din corp scade cu 4,2%.

    Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este considerat de cercetători foarte simplu: vitamina D este o vitamină lipo-solubilă şi este depozitată în ţesutul adipos al organismului. Cu cât avem mai mult ţesut adipos cu atât va fi mai mare cantitatea de vitamina D stocată în ţesutul adipos şi, în consecinţă, va scădea în mod proporţional cantitatea de vitamina D din sânge.

    În acest studiu, cercetătorii au înclus 21 de studii făcute pe un număr de peste 42.000 de persoane, fapt ce dă valoare ştiinţifică studiului. Rezultatele au fost valabile atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi, atât tineri cât şi bătrâni.

    Studiul nu sugerează însă că o deficienţă de vitamina D în organism va duce la obezitate. Pe de altă parte, el accentuează că este important ca persoanele supraponderale să-şi asigure o cantitate suficientă de vitamina D.