Caută

    Search Results

    Închideți

    Intoleranță la gluten? Atenție la aportul de seleniu!




    Intoleranta la gluten

    Intoleranță la gluten?

    Atenție la aportul de seleniu! 

    Suferiți de boala celiacă (intoleranță la gluten)? Atunci ar fi bine să verificați dacă aveți un aport optim de seleniu, deoarece seleniul este indispensabil pentru sănătatea organismului. Citind mai departe puteți afla de ce persoanele care au intoleranță la gluten riscă să aibă și o carență de seleniu.

    500.000 de români diagnosticați cu intoleranță la glutenAproape 500.000 de români sunt diagnosticați cu intoleranță la gluten, o afecțiune în care organismul nu poate tolera glutenul, dar este posibil să existe și mai mulți care nu sunt încă diagnosticați. Oamenii de știință au observat că persoanele care suferă de această afecțiune au dificultăți de absorbție a anumitor nutrienți, deoarece glutenul provoacă deteriorări la nivelul intestinului subțire. Deficiențele pe termen lung din orice substanță nutritivă pot avea efecte serioase asupra sănătății noastre. Deficiența de seleniu este mult mai gravă, deoarece acesta sprijină funcționarea a peste douăzeci și cinci de selenoproteine din organism, toate având roluri importante în menținerea stării noastre de sănătate.

    Seleniul contribuie la:

    • funcționarea normală a sistemului imunitar
    • funcționarea normală a glandei tiroide
    • spermatogeneza normală
    • menținerea sănătății părului și a unghiilor

    Seleniul si glanda tiroidaGlanda tiroidă este în mod special afectată

    Un aport insuficient de seleniu afectează grav glanda tiroidă, deoarece funcționarea ei depinde de acest nutrient. Aproximativ o treime din conținutul de seleniu din organism este concentrat în glanda tiroidă, unde contribuie la producerea și transformarea hormonilor tiroidieni care sunt necesari pentru metabolism, activitatea antioxidantă și alte funcții biologice.

    Solul agricol din România are un conținut scăzut de seleniu

    Solul agricol din Europa și din România are o concentrație scăzută de seleniu comparativ cu anumite zone din Statele Unite ale Americii, unde aportul optim din acest nutrient se obține doar prin intermediul alimentelor consumate.

    O serie de studii au demonstrat că ingestia zilnică de seleniu ar trebui să fie de aproximativ 100 de micrograme, dar majoritatea europenilor reușesc să aibă un aport zilnic la jumătate din această valoare.

    Drojdie organiza cu Seleniu Pharma Nord

    Drojdie organică cu seleniu

    În cazul în care aportul zilnic de seleniu este insuficient, un supliment alimentar precum Bio-Seleniu+Zinc poate fi de ajutor. Acesta conține o drojdie unică, patentată cu seleniu a cărei absorbție, de 88,7% este documentată în studii științifice. Din seleniul absorbit se reține 74% în organism.

    Eficiența acestei drojdii cu seleniu a fost documentată într-o serie de studii științifice, printre care se numără și studiul revoluționar KiSel-10, publicat în International Journal of Cardiology, în 2013.

    Puteți afla mai multe despre Bio-Seleniu+Zinc aici*
     
    *NOU! Bio-Seleniu+Zinc se găsește acum și în cutie cu 120 de tablete!