Caută

    Search Results

    Închideți

    Îngrășămintele minerale fac culturile organice mai sănătoase




     

    Una dintre pietrele de temelie ale agriculturii ecologice este cultivarea prin evitarea utilizării erbicidelor, pesticidelor și a altor substanțe chimice sintetice. Cu toate acestea, problemele bine-cunoscute și documentate legate de nivelul scăzut de seleniu din solul nord-european pot necesita metode de agricultură modificate și folosirea îngrășămintelor minerale.

    Omul modern este expus în mod constant la diferite tipuri de substanțe chimice și poluare, așa că este firesc ca acesta să-și dorească să mănânce alimente cât mai pure și naturale. Culturile ecologice au într-adevăr numeroase avantaje, deoarece sunt cultivate fără a utiliza pesticide, erbicide și substanțe chimice sintetice.

    De când agricultura biodinamică a fost introdusă în urmă cu mai bine de 100 de ani, orice tip de îngrășăminte artificiale – inclusiv îngrășăminte minerale – a fost evitat. Rudolf Steiner, care a fondat principiul biodinamic, era ferm convins că dacă sunt adăugate minerale în sol, cu excepția celor care sunt deja prezente în ciclul închis al naturii, valoarea nutritivă a culturilor se deteriorează.

     
    Pharmanord image

    Îngrășămintele minerale pot aduce beneficii

     

    Potrivit unui articol publicat în revista Outlook on Agriculture, știința a descoperit între timp că rădăcinile plantelor nu fac distincție între mineralele care se găsesc în mod natural în sol și mineralele care sunt adăugate.

    Cu alte cuvinte, rădăcinile plantelor nu sunt selective, ci absorb și utilizează toți nutrienții, indiferent de sursa lor, pentru a îmbunătăți procesul de creștere al plantelor.
    Aceste informații sunt foarte importante, în contextul problemelor bine-cunoscute legate de conținutul scăzut de seleniu în terenurile agricole europene.

     

     

     

    Finlandezii adaugă seleniu în sol

    În astfel de cazuri trebuie să ajutăm natura, exact ce a făcut guvernul finlandez în 1984, introducând îmbogățirea obligatorie cu seleniu a tuturor îngrășămintelor pentru a asigura un aport alimentar adecvat din acest micronutrient esențial.

    Cu toate acestea, agricultura ecologică din Finlanda are încă probleme cu nivelul scăzut de seleniu din sol și culturi, deoarece nu este permisă utilizarea îngrășămintelor minerale. Fermierii convenționali, pe de altă parte, pot alege să adauge seleniu în sol.

    În multe țări europene, dieta medie oferă doar aproximativ 40-50 de micrograme de seleniu, dar studii recente au arătat că este nevoie de mai mult de 100 de micrograme zilnic pentru a satura în mod corespunzător numeroasele selenoproteine. Acestea sunt enzime dependente de seleniu din corpul nostru care reglează apărarea imunitară, funcția tiroidiană, reproducerea, creșterea părului și a unghiilor și numeroase alte funcții.

     

    Tabletele de seleniu sunt o soluție la îndemână

     

    Mulți oameni aleg să ia un supliment de seleniu doar pentru a fi în siguranță. Aceasta este o modalitate optimă de a vă asigura că obțineți suficient seleniu în fiecare zi.

    Drojdia unică de seleniu de la Pharma Nord, SelenoPrecise, a fost folosită într-un număr mare de studii științifice datorită calității și biodisponibilității sale. Unul dintre studiile remarcabile în care a fost utilizat SelenoPrecise este KiSel-10. Acest studiu revoluționar a fost publicat în Jurnalul Internațional de Cardiologie în 2013.

    Puteți citi mai multe despre SelenoPrecise aici: