Caută

    Search Results

    Închideți

    De ce mulți atleți iau magneziu suplimentar




     
     

    De ce mulți atleți iau magneziu suplimentar

    Nu cu mult timp în urmă, o probă de sânge a unui atlet scandinav a evidențiat un nivel foarte scăzut de magneziu. Nu este surprinzător că sportivul a reacționat foarte repede, începând să ia magneziu. Citiți în continuare și aflați de ce acest nutrient special este atât de important.

    Sportul înseamnă viteză, precizie, forță și efort mental. Din acest motiv, magneziul este esențial. Acest nutrient contribuie, printre altele, la funcționarea normală a nervilor și mușchilor noștri. Recent, o probă de sânge a unui atlet scandinav de top, cunoscut practicant al unui sport solicitant din punct de vedere fizic, a dezvăluit că acesta avea un conținut scăzut de magneziu. Sportivul a știut imediat că administrarea unui supliment alimentar cu magneziu ar fi cel mai potrivit punct de plecare pentru a-și compensa deficiența.

     

    Nucile și verdețurile cu frunze sunt surse bune

    Există multe surse de magneziu în dietă, dar trebuie să știm ce alimente sunt cele mai bune surse pentru acest nutrient. Nucile, migdalele, legumele cu frunze verzi, varza și ovăzul sunt surse deosebit de bune de magneziu. Cu toate acestea, dacă nu aveți o dietă echilibrată și nu consumați alimentele menționate, puteți lua în considerare un supliment alimentar cu magneziu.

     

    Noi recomandări

    Magneziul a început să primească mult mai multă atenție în 2003, când Ministerul Sănătății a stabilit doza zilnică recomandată la 350 mg, doza care, în 2011, a fost crescută la 375 mg, în conformitate cu prevederile Regulamentului nr. 1169 al Parlamentului European și al Consiliului UE. Puteți obține această cantitate (de fapt, obțineți cu 25 mg în plus) luând două tablete de Bio-Magneziu, care conțin fiecare câte 200 mg de magneziu.

     

    Preparat cu magneziu asimilabil

    Bio-Magneziu are avantajul de a conține o combinație de trei surse de magneziu cu absorbţie ridicată (carbonat de magneziu, hidroxid de magneziu și acetat de magneziu), care îmbunătățesc în mod eficient nivelul de magneziu în organism. Tabletele de magneziu se dizolvă rapid în sistemul digestiv, asigurând astfel că întreg conținutul activ este absorbit corespunzător în intestine.

     

    Biodisponibilitate documentată

    Un studiu finlandez, dublu-orb, controlat cu placebo, din 2008, a arătat că suplimentarea zilnică cu Bio-Magneziu timp de opt săptămâni a dus la o creștere de șase ori a magneziului în sângele participanților, în comparație cu subiecții umani care au primit placebo (tablete inactive).

    Ar fi bine să luați în considerare administrarea unui supliment de magneziu dacă:

    • faceți sport
    • vă simțiți stresați fizic sau psihic
    • nu aveți o dietă sănătoasă sau mâncați prea puține legume.