Caută

    Search Results

    Închideți

    Bio-Vitamina D3 5000 UI, un câştigător în 2012




    Bio-Vitamina D3 5000 UI a ieşit învingătoare într-o competiţie recentă derulată de revista Natural Pharmacy Lifestyle din Marea Britanie

    ”Aceasta este o veste foarte bună venită în condiţiile în care am muncit din greu să promovăm punctele forte ale acestui produs, în special în sectorul farmaceutic. Vânzările de Bio-Vitamina D3 continuă să crească pe măsură ce ne apropiem de sezonul rece, care ne va oferi şi mai multe oportunităţi de promovare a produsului”, spune Trevor Pill de la Pharma Nord U.K.- Departamentul Marketing.

    Bio-Vitamina D3 5000 UI (125 μg) de la Pharma Nord

    Colecalciferolul este un preparat unic, de o înaltă calitate, care asigură absorbţia optimă a vitaminei soarelui. Până la 86% din populaţia Marii Britanii ar putea suferi de deficienţă de vitamina D3 datorată expunerii insuficiente la soare pe tot parcursul anului. Formula specială de la Pharma Nord conţine vitamina D3 naturală dizolvată în ulei de măsline presat la rece, pentru o biodisponibilitate maximă. Ingredientele sunt condiţionate sub formă de perle mici de gel care sunt foarte uşor de înghiţit. Bio-Vitamina D3 este fabricată sub strictele standarde farmaceutice ale Danemarcei şi este folosită în spitale şi disponibilă în farmacii pe tot teritoriul ţării, cu certificate de analiză pentru fiecare lot în parte. Ambalarea în blistere ne asigură că formula delicată a produsului este protejată de atmosferă şi este sigură pentru toată familia.

    Revista Natural Pharmacy Lifestyle este o revistă gratuită, trimestrială, dedicată produselor naturale, acoperind ultimele noutăţi din industrie şi, în acelaşi timp, prezentând cele mai noi produse naturale apărute în farmacii.

    EFSA recomandă creşterea limitei superioare de siguranţă pentru Vitamina D

    Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară, EFSA, a realizat încă din 2002 evaluări pentru Parlamentul European privind siguranţa unei game variate de suplimente.

    În 2002, EFSA a evaluat limita superioară de siguranţă pentru vitamina D la adulşi ca fiind de 50 micrograme/zi. EFSA a fost solicitată să reevalueze această limită pe baza noilor cercetări din domeniu. Printre altele, EFSA îşi bazează evaluarea pe două studii în care subiecţii bărbaţi au consumat între 234 şi 275 micrograme de Vitamina D pe zi, fără să se observe o creştere a conţinutului de calciu din sânge.

    Pentru a se asigura împotriva posibilelor incertitudini din aceste studii, EFSA a propus ca limita superioară de siguranţă a vitaminei D să fie de 100 micrograme/zi, ceea ce reprezintă o creştere faţă de limita anterioară.

    Valorile existente sunt în continuare valide

    În ţările europene doza zilnică recomandată (DZR) este de aproximativ 5 micrograme pentru adulţi şi 5-10 micrograme pentru copii şi vârstnici. Dacă noile recomandări de la EFSA vor fi aprobate de Uniunea Europeană vor apărea schimbări semnificative în recomandările europene.

    Vârstă copii Limita superioară pentru ingestie a
    vitaminei D (μg /zi)
       
    0-1 ani 25 μg    
    1-10 ani 50 μg    
    11-17 ani 100 μg    
    Adulţi peste 18 ani 100 μg    

    (inclusiv femei însărcinate şi femei care alăptează)

    Sursa: EFSA Journal 2012; 10 (7): 2813
    August 2012