Caută

    Search Results

    Închideți

    Șapte din opt produse Q10 testate pentru conținut au prezentat rezultate nesatisfăcătoare




     
     

     

    În calitate de consumatori, dorim să ne simțim în siguranță atunci când achiziționăm produse online, cum ar fi suplimente de coenzima Q10. Un nou test realizat pe preparatele Q10 dezvăluie însă că până și site-urile web respectate au probleme cu producătorii frauduloși.

    Coenzima Q10 a devenit unul dintre cele mai populare și utilizate preparate pe scară largă. Mulți consumatori achiziționează Q10 online și ar trebui să poată face acest lucru fără a se îndoi de calitatea produselor cumpărate. Cu toate acestea, un nou test al produselor Q10 vândute de amazon.com și raportat de Nutraingredients.com, dezvăluie, din păcate, că oamenii riscă să fie afectați dacă nu sunt atenți.

     

    Șapte din opt produse au picat testul

    Testul a fost făcut de o companie americană care descoperise cu câțiva ani în urmă cât de puține produse Q10 îndeplineau standardele minime de calitate. Eforturile companiei au fost recompensate cu mai multe premii și sunt apreciate de industria suplimentelor.

    În cel mai recent test, opt produse Q10 care au eșuat la examinările anterioare au fost supuse din nou la încercare. S-a dovedit că problemele de calitate au persistat pentru șapte dintre produse. De asemenea, a devenit evident că, în multe cazuri, au existat discrepanțe între conținutul Q10 declarat și cel real.

     

    Doza mult prea mică

    De exemplu, producătorii a patru mărci diferite au folosit același nume de produs pe etichetă: „CoQ10 400 mg Putere Maximă”. Pe spate, însă, au scris „400 mg/6% eficiență”. Cu alte cuvinte, consumatorul primește doar 24 mg de Q10 cu fiecare pastilă, ceea ce reprezintă mai puțin de jumătate din cea mai mică doză utilizată în studiile clinice. De fapt, în testele științifice sunt adesea folosite doze zilnice de 100-300 mg.

     

    Absorbția este complet ignorată

    La fel ca majoritatea testelor de consum ale produselor Q10, studiul menționat mai sus nu reușește să se concentreze pe cel mai important parametru, care este absorbția. Desigur, este relevant să verificăm cât de mult Q10(în mg) este într-un produs, dar dacă ingredientul activ nu este absorbit în mod corespunzător în sânge și distribuit în diferite țesuturi ale corpului, concentrația este irelevantă.

     

    Q10 cu documentație științifică

    Pharma Nord este unul dintre puținii producători care poate prezenta documentație științifică ce dovedește că absorbția conținutului de Q10 din diferitele sale preparate este eficientă. Și mai important, multe dintre studiile publicate care au fost efectuate folosind formula Q10 de la Pharma Nord arată că ingredientul activ are o bună biodisponibilitate. Acesta este cazul unor studii mari, recunoscute la nivel internațional, precum KiSel-10 (International Journal of Cardiology, 2013) și Q-Symbio (JACC, Heart Failure, 2014).