Pentru o digestie sănătoasă, cu fibre dietetice naturale
- Conţine fibre naturale din sfeclă de zahăr şi citrice
- Are un conţinut ridicat de fibre dietetice: 70% fibre dietetice
- Este un amestec de fibre solubile şi insolubile
- Este uşor de înghiţit
- Fabricat în Danemarca sub control farmaceutic
Bio-Fiber
O tabletă conţine* | |||
---|---|---|---|
Fibre alimentare | 460 mg |
Fibre solubile şi insolubile din sfeclă de zahăr si coajă de citrice*.
Aportul de energie, grăsimi, glucide şi proteine- neglijabil.
Informaţii despre produs
Mod de administrare:
4-12 tablete pe zi, în funcţie de aportul de fibre din alimentaţia cotidiană.
A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.
Femeile însărcinate sau care alăptează, precum şi persoanele care iau medicamente, trebuie să ceară avizul medicului înainte de a lua acest supliment.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă sănătos.
Indicat şi vegetarienilor.
Produsul nu conţine gluten.
*Creşte volumul materiilor fecale.
60 tablete filmate = 43,4 g
Ingrediente
Fibre solubile şi insolubile din sfeclă de zahăr (Beta vulgaris) şi coajă de citrice (Citrus spp.)
Agent antiaglomerant: Polivinilpirolidonă
Agent de întărire: Celuloză microcristalină
Agent antiaglomerant: Săruri de magneziu ale acizilor graşi
Agent de întărire: Dioxid de siliciu
Agent de glazurare: Hidroxipropilmetilceluloză
Condiţii de păstrare:
La temperatura camerei.
A se consuma de preferinţă înainte de sfârşitul perioadei înscrise pe cutie.
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.
Prefixul Bio nu se referă la provenienţa din sistemul de agricultură ecologică, ci la biodisponibilitatea produsului.
Ce este Bio-Fiber?
Bio-Fiber este un supliment alimentar, fără adaos de nutrienţi. Fiecare tabletă conţine 460 mg dintr-un amestec natural şi echilibrat de fibre vegetale solubile şi insolubile. Acestea provin din pectină de citrice şi sfeclă de zahăr şi compensează conţinutul relativ scăzut de fibre din alimentaţia modernă. Bio-Fiber sprijină digestia prin evacuarea regulată şi eficientă a bolului fecal, susţinând astfel capacitatea corpului de a elimina reziduurile alimentare.
O alimentaţie echilibrată conţine atât fibre solubile cât şi fibre insolubile. Bio-Fiber combină ambele tipuri de fibre într-o tabletă.
Ce sunt fibrele dietetice?
Fibrele se găsesc în multe alimente neprocesate. Fibrele alimentare aparţin unui grup de carbohidraţi care nu se digeră sau care se digeră într-o măsură foarte mică şi, sub acţiunea enzimelor digestive, se descompun în zahăr şi amidon.
Fibrele solubile
Există două tipuri de fibre alimentare: solubile şi insolubile. Atunci când sunt amestecate cu lichide, fibrele solubile se transformă într-o masă gelatinoasă şi îşi pot creşte greutatea de până la 15 ori. O alimentaţie care include acest tip de fibre adaugă volum conţinutului intestinal şi încetineşte trecerea alimentelor prin intestinul subţire.
Fibrele insolubile
Fibrele insolubile pot absorbi apă dar nu în cantitate la fel de mare. Acest tip de fibre va reduce timpul cât alimentele stau în intestin, aşa cum fibrele solubile dau volum conţinutului intestinal. O parte din conţinutul de fibre va fermenta într-un anumit grad şi va servi drept hrană pentru flora microbiană intestinală nepatogenă.
Care sunt tipurile de fibre?
Celuloza se găseşte în peretele celular al plantelor şi aparţine unui tip de carbohidraţi pe care oamenii nu îl pot digera, deoarece organismul nu sintetizează enzimele care pot descompune aceşti carbohidraţi. În organism, celuloza absoarbe doar o cantitate mică de lichid. Fructele şi legumele sunt cele mai importante surse de celuloză.
Hemiceluloza este şi ea un carbohidrat nedigerabil. Împreună cu pectina formează o matrice care înglobează fibrele de celuloză aflate în pereţii celulari ai plantelor.
Pectina este o fibră nedigerabilă ce se găseşte în majoritatea pereţilor celulari ai plantelor. Pectina din fructele necoapte este predominant insolubilă. Pe măsură ce fructele se coc, pectina devine predominant solubilă. Pectina este folosită de ex. la fabricarea jeleurilor.
Lignina nu este considerată un carbohidrat, ea aparţinând unui grup separat de substanţe. Conţinutul de lignină din peretele celular al plantelor variază. Lignina este cea care conferă duritate lemnului, fiind practic nedigerabilă.
Alimentația, fibrele şi flora intestinală
Alimentaţia europenilor s-a schimbat semnificativ faţă de secolul trecut. Acum 100 de ani, se consumau multe fructe, legume şi cereale cu un conţinut ridicat de fibre. Pe măsură ce consumul alimentelor rafinate a crescut, a scăzut foarte mult conţinutul de fibre din alimentaţia zilnică.
Un intestin normal conţine aproximativ 1 kg de bacterii intestinale (iar la anumite persoane aproximativ 2 kg) împărţite în aproximativ 160 de specii diferite. Aceste bacterii descompun proteinele greu digerabile şi carbohidraţii din alimente şi depind de prezenţa unei anumite cantităţi de fibre din alimentaţie. Alimentele pe care le ingerăm sunt importante pentru numărul şi distribuţia diferitelor specii de bacterii.
Pe lângă procesarea fibrelor din alimente, aceste bacterii din intestin secretă diverse substanţe (neurotransmiţători), care influenţează metabolismul şi reglează pofta de mâncare. Tot ele sprijină procesul de apărare imunitară prin celulele limfatice din mucoasa intestinală.
Recomandări oficiale
Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) afirmă că fibrele din sfecla de zahăr contribuie la creșterea bolului fecal.