Sprijin pentru vedere, piele şi membranele mucoase
- Beta-caroten pur, precursorul natural al vitaminei A, într-o formă stabilă şi uşor digerabilă
- 1 Provitamina A pentru menţinerea sănătăţii pielii, a vederii normale şi a sănătăţii membranelor mucoase
- 2 Conţine vitamina E naturală, care contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
- Fabricat în Danemarca sub control farmaceutic
Bio-Caroten+E
O capsulă conţine | % din VNR* | ||
---|---|---|---|
Vitamina A (din β-caroten, 6 mg) | 1000 µg | 125% | |
Vitamina E | 10 mg | 83% |
* VNR = Valoarea nutrițională de referință.
Informaţii despre produs
Mod de administrare:
1 capsulă pe zi, după masa principală, sau după sfatul specialistului în domeniul sănătăţii.
A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.
Contraindicat persoanelor alergice la soia.
Femeile însărcinate sau care alăptează, precum şi persoanele care iau medicamente, trebuie să ceară avizul specialistului în domeniul sănătăţii înainte de a lua acest supliment.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă sănătos.
Prefixul Bio nu se referă la provenienţa din sistemul de agricultură ecologică, ci la biodisponibilitatea produsului.
60 capsule moi = 23,4 g
Ingrediente
Agent de umplere: Ulei de soia
Invelişul capsulei: Gelatină
Agent de umezire: Glicerol
Beta-caroten 30% (ulei de Floarea-soarelui)
Agent de umezire: Apă purificată
Vitamina E (D-alfa-tocoferol)
Colorant: Oxid de fier
Conditii de păstrare:
La temperatura camerei, ferit de lumina solară.
A se consuma de preferinţă înainte de sfârşitul perioadei înscrise pe cutie.
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.
Notificare la CRSP Iași - Seria AD Nr. 1872/07.09.2021
Informaţii utile
Capsulele trebuie înghiţite întregi şi administrate în timpul mesei sau după o masă la care se consumă grăsimi.
La administrarea a 5 sau mai multe capsule pe zi, pielea poate căpăta o nuanţă asemănătoare bronzului.
Folosirea dozelor mari pe perioade lungi de timp (5 sau mai multe capsule pe zi) nu este recomandată pentru fumătorii înrăiţi.
Ce este Bio-Caroten+E?
Bio-Caroten+E se prezintă sub forma a mici capsule care conțin echivalentul a 1000 µg de vitamina A. Această doză este aproape 125% din Valoarea Nutrițională de Referință pentru beta-caroten. Beta-carotenul este introdus într-o matrice de ulei, matrice care păstrează amestecul stabil şi creşte biodisponibilitatea produsului. Studiile documentează faptul că beta-carotenul sub formă de supliment are o biodisponibilitate mai mare decât atunci când îl ingerăm din legume.
Bio-Caroten+E conține și vitamina E naturală, sub formă de d-alpha-tocopherol. Pentru o absorbție optimă, se recomandă administrarea Bio-Caroten+E împreună cu alimentele.
Ce este beta-carotenul?
Beta-carotenul este o carotenoidă. El aparţine unui grup de coloranţi vegetali galbeni-roşii şi este cel care dă morcovilor culoarea portocalie. Beta-carotenul este şi o pro-vitamină şi poate fi convertit în vitamina A atunci când organismul are nevoie. În anumite zone de pe glob, beta-carotenul este singura sursă de vitamina A a locuitorilor. Vitamina A contribuie şi la procesul de diferenţiere celulară din organism şi la funcţionarea normală a sistemului imunitar.
Beta-carotenul şi vitamina A
Beta-carotenul este o sursă vegetală de vitamina A. Beta-carotenul este o substanţă liposolubilă şi are nevoie de prezenţa grăsimilor pentru a putea fi absorbit în organism. Când beta-carotenul este convertit în vitamina A, aceasta contribuie la menţinerea sănătăţii pielii şi a membranelor mucoase. Vitamina A este implicată şi în procesul de diferenţiere celulară din organism, în funcţionarea normală a sistemului imunitar şi în menţinerea vederii normale.
Ingestia alimentelor și a suplimentelor alimentare care conțin o cantitate mare de beta-caroten (30 mg sau mai mult) poate duce la colorarea pielii într-o nuanță ușor portocalie care este rezultatul acumulării (inofensive) a beta-carotenului sub piele, în special în zona mâinilor și picioarelor. Această colorație dispare în momentul în care se reduce doza de beta-caroten ingerată.
Betacarotenul și fumătorii
Toate suplimentele alimentare care conțin beta-caroten trebuie administrate cu precauție la fumători, deoarece cercetările au evidențiat că doze mari de beta-caroten administrare fumătorilor înrăiți sunt asociate cu o creștere a riscului de cancer la plămâni.
Nu există nicio evidență a efectelor negative ale beta-carotenului atunci când acesta este administrat nefumătorilor.
Mai mult, nu trebuie să ne fie teamă că obținem prea multă vitamina A din beta-caroten, deoarece organismul nostru nu mai convertește vitamina A din beta-caroten atunci când depozitele de vitamina A din corp sunt saturate.
Surse de beta-caroten
Beta-carotenul se găseşte în diferite alimente, cele mai bune surse fiind:
- legume verzi
- brocoli
- morcovi
- ardei gras roşu
- dovlecel
- caise
Conţinutul de beta-caroten din legume poate varia foarte mult, în funcţie de o serie de factori precum: solul în care au fost cultivate legumele, fertilizatorii, vântul, condiţiile meteo şi tratamentele la care a fost supusă recolta.
Ce este vitamina E?
Bio-Caroten+E conţine vitamina E naturală sub forma d-α-Tocoferol, cel mai activ tip de vitamina E din organism. Ca şi beta-carotenul, vitamina E este o substanţă liposolubilă. Efectul principal al vitaminei E este acela de antioxidant, deoarece are rol în inhibarea oxidării acizilor graşi nesaturaţi. Vitamina E sprijină protecţia celulelor organismului împotriva stresului oxidativ. Nevoia de vitamina E este direct proporţională cu ingestia de acizi graşi polinesaturaţi.
Vitamina E se găseşte în:
- Ulei de germeni de grâu
- Migdale, nuci
- Produse lactate grase
- Ouă
- Legume verzi
Recomandări oficiale
Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) afirmă că betacarotenul și vitamina E au următoarele recomandări:
Betacarotenul (vitamina A)
- Contribuie la menținerea sănătății pielii și menținerea sănătății membranelor mucoase
- Contribuie la menținerea vederii normale
- Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar
- Contribuie la metabolismul normal al fierului
- Contribuie la procesul de diferențiere celulară
Vitamina E
- Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ