Caută

    Search Results

    Închideți

    Cutie cu tablete masticabile care contin extract de acerola si zinc organic pentru sistemul imunitar


    Tablete cu vitamina C şi zinc pentru sistemul imunitar

    • Pentru nas, gât şi căi respiratorii
    • Tablete fără zahăr cu gust de portocală, care conţin zinc legat organic şi vitamina C naturală din extract de Acerola
    • Contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar
    • Contribuie la echilibrul acido-bazic normal
    • Fabricat în Danemarca sub control farmaceutic
    Read moreShow less

    Bio-C-Zinc

    Pharma Nord

    O tabletă contine     % din VNR*
    Vitamina C 15 mg   19%
    Zinc (gluconat de zinc) 2,5 mg   25%

    *VNR = Valoare nutriţională de Referință

    Informaţii despre produs

    Mod de administrare:
    La primele semne de alterare a stării de sănătate, mestecaţi uşor sau dizolvaţi în gură câte o tabletă în  fiecare oră.

    Nu depăşiţi 15 tablete pe zi ( 24 de ore). A nu se depăşi doza maximă recomandată pentru consumul zilnic (15 tablete în 24 de ore).

    Femeile însărcinate sau care alăptează, precum şi persoanele care iau medicamente, ar trebui să ceară  avizul medicului înainte de a lua acest supliment.

    Vitamina C în exces poate avea efect laxativ.

    Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă sănătos.

    Prefixul Bio nu se referă la provenienţa din  sistemul de agricultură ecologică, ci la biodisponibilitatea produsului.

    30 tablete = 19,5 g

    Ingrediente
    Îndulcitor: Xilitol
    Agent antiaglomerant: Matodextrină
    Aromatizant: Glicină
    Vitamina: Extract de pudră de Acerola- Maplighia glabra/punicifolia (Vitamina C)
    Potenţiator de aromă: Aromă de portocale
    Mineral: Gluconat de zinc
    Agent antiaglomerant:  Săruri de magneziu ale acizilor graşi

    Condiţii de păstrare:
    La temperatura camerei.
    A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.
    A se consuma de preferinţă înainte de sfârşitul perioadei înscrise pe cutie.

    Recomandabil şi vegetarienilor.

     

    Ce este Bio-C-Zinc?

    Bio-C-Zinc se prezintă sub forma unor tablete cu gust de portocale, care au în compoziţie zinc legat organic, cu biodisponibilitate ridicată, şi vitamina C naturală sub formă de extract de Acerola. Tabletele asigură transportul rapid al ingredientelor active la membranele mucoase din cavitatea bucală şi din gât. Ingestia unei cantităţi mari de Bio-C-Zinc se poate face pe perioade scurte de 7-10 zile, în funcţie de necesităţi.

    Ce este zincul?

    Zincul este un mineral esenţial care se găseşte în principal în celule şi, într-o proporţie mai mică, în fluidele din organism. De exemplu, globulele roşii şi globulele albe din sânge conţin o cantitate substanţială de zinc. Zincul şi cuprul sunt constituenţi importanţi ai enzimei antioxidante numită superoxid-dismutază (SOD).

    Zincul îndeplineşte multe roluri în organism şi sprijină acţiunea a aproximativ 200 de enzime, inclusiv a celor necesare pentru metabolismul nutrienţilor şi pentru codul genetic. Câteva dintre cele mai importante funcţii ale zincului sunt:

    • Contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar
    • Contribuie la procesul de diviziune celulară şi la sinteza normală de ADN
    • Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
    • Contribuie la metabolismul normal al vitaminei A
    • Contribuie la metabolismul acido-bazic normal
    • Contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului osos, a părului, a unghiilor, a pielii şi la menţinerea vederii normale


    În cantităţi limitate zincul nu este toxic, însă ingestia unei cantităţi mari de zinc (de 10-30 de ori DZR) pe o perioadă îndelungată poate duce la o utilizare deficitară a cuprului în organism.

    Ingestia simultană de zinc şi fier poate avea o influenţă negativă asupra absorbţiei zincului în organism. Ingestia unei cantităţi mari de calciu poate reduce asimilarea zincului.

    Ce este vitamina C?

    Vitamina C este o vitamină hidrosolubilă, care, atunci când a fost descoperită, a fost denumită acid ascorbic. Denumirea se referă la faptul că substanţa este un acid implicat în prevenţia scorbutului. Vitamina C are şi alte funcţii importante precum:

    • Sprijină funcţionarea normală a sistemului imunitar
    • Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
    • Contribuie la reducerea oboselii şi extenuării
    • Contribuie la metabolismul energetic normal
    • Sprijină funcţionarea normală a sistemului nervos
    • Ajută la regenerarea formei reduse a vitaminei E în organism
    • Contribuie la menţinerea sănătăţii psihice

    Ce este Acerola?

    Cirese acerolaAcerola este un fruct sălbatic cu gust acrişor, asemănător cireşei, şi are diametrul de aproximativ 2-3 cm. El creşte în America de Sud şi în Caraibe, unde există mai multe soiuri de Acerola. Conţinutul de vitamina C din Acerola este foarte ridicat, de aproximativ 1.500-3.000 mg la 100 g de fruct. În comparaţie, o portocală conţine 40-50 mg de vitamina C la fiecare 100 g. Bio-C-Zinc conţine un extract din acest fruct.

    Recomandări oficiale

    Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) afirmă că vitamina C și zincul au următoarele recomandări:


    Vitamina C

    • Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar
    • Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
    • Contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos
    • Contribuie la reducerea oboselii și extenuării
    • Contribuie la formarea normală a colagenului pentru funcționarea normală a vaselor de sânge
    • Contribuie la metabolismul energetic normal


    Zincul

    • Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar
    • Contribuie la procesul de diviziune celulară
    • Contribuie la sinteza normală de ADN
    • Contribuie la metabolismul normal al acizilor grași
    • Contribuie la metabolismul acido-bazic normal
    • Contribuie la metabolismul normal al vitaminei A
    • Contribuie la sinteza normală a proteinelor
    • Contribuie la metabolismul normal al carbohidraților
    • Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
    • Contribuie la metabolismul normal al macronutrienților