Tablete cu vitamina C şi zinc pentru sistemul imunitar
- Pentru nas, gât şi căi respiratorii
- Tablete fără zahăr cu gust de portocală, care conţin zinc legat organic şi vitamina C naturală din extract de Acerola
- Contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar
- Contribuie la echilibrul acido-bazic normal
- Fabricat în Danemarca sub control farmaceutic
Bio-C-Zinc
O tabletă contine | % din VNR* | ||
---|---|---|---|
Vitamina C | 15 mg | 19% | |
Zinc (gluconat de zinc) | 2,5 mg | 25% |
*VNR = Valoare nutriţională de Referință
Informaţii despre produs
Mod de administrare:
La primele semne de alterare a stării de sănătate, mestecaţi uşor sau dizolvaţi în gură câte o tabletă în fiecare oră.
Nu depăşiţi 15 tablete pe zi ( 24 de ore). A nu se depăşi doza maximă recomandată pentru consumul zilnic (15 tablete în 24 de ore).
Recomandabil şi vegetarienilor.
Vitamina C în exces poate avea efect laxativ.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă sănătos.
Femeile însărcinate sau care alăptează, precum şi persoanele care iau medicamente, ar trebui să ceară avizul medicului înainte de a lua acest supliment.
Prefixul Bio nu se referă la provenienţa din sistemul de agricultură ecologică, ci la biodisponibilitatea produsului.
30 tablete = 19,5 g
Ingrediente
Îndulcitor: Xilitol
Agent antiaglomerant: Matodextrină
Aromatizant: Glicină
Vitamina: Extract de pudră de
Acerola- Maplighia glabra/punicifolia (Vitamina C)
Potenţiator de aromă: Aromă de portocale
Mineral: Gluconat de zinc
Agent antiaglomerant: Săruri de magneziu ale acizilor graşi
Condiţii de păstrare:
La temperatura camerei.
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici. A se consuma de preferinţă înainte de sfârşitul perioadei înscrise pe cutie.
Notificare: SNPMAPS, nr AA 7076/2013.
Ce este Bio-C-Zinc?
Bio-C-Zinc se prezintă sub forma unor tablete cu gust de portocale, care au în compoziţie zinc legat organic, cu biodisponibilitate ridicată, şi vitamina C naturală sub formă de extract de Acerola. Tabletele asigură transportul rapid al ingredientelor active la membranele mucoase din cavitatea bucală şi din gât. Ingestia unei cantităţi mari de Bio-C-Zinc se poate face pe perioade scurte de 7-10 zile, în funcţie de necesităţi.
Ce este zincul?
Zincul este un mineral esenţial care se găseşte în principal în celule şi, într-o proporţie mai mică, în fluidele din organism. De exemplu, globulele roşii şi globulele albe din sânge conţin o cantitate substanţială de zinc. Zincul şi cuprul sunt constituenţi importanţi ai enzimei antioxidante numită superoxid-dismutază (SOD).
Zincul îndeplineşte multe roluri în organism şi sprijină acţiunea a aproximativ 200 de enzime, inclusiv a celor necesare pentru metabolismul nutrienţilor şi pentru codul genetic. Câteva dintre cele mai importante funcţii ale zincului sunt:
- Contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar
- Contribuie la procesul de diviziune celulară şi la sinteza normală de ADN
- Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
- Contribuie la metabolismul normal al vitaminei A
- Contribuie la metabolismul acido-bazic normal
- Contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului osos, a părului, a unghiilor, a pielii şi la menţinerea vederii normale
În cantităţi limitate zincul nu este toxic, însă ingestia unei cantităţi mari de zinc (de 10-30 de ori DZR) pe o perioadă îndelungată poate duce la o utilizare deficitară a cuprului în organism.
Ingestia simultană de zinc şi fier poate avea o influenţă negativă asupra absorbţiei zincului în organism. Ingestia unei cantităţi mari de calciu poate reduce asimilarea zincului.
Ce este vitamina C?
Vitamina C este o vitamină hidrosolubilă, care, atunci când a fost descoperită, a fost denumită acid ascorbic. Denumirea se referă la faptul că substanţa este un acid implicat în prevenţia scorbutului. Vitamina C are şi alte funcţii importante precum:
- Sprijină funcţionarea normală a sistemului imunitar
- Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
- Contribuie la reducerea oboselii şi extenuării
- Contribuie la metabolismul energetic normal
- Sprijină funcţionarea normală a sistemului nervos
- Ajută la regenerarea formei reduse a vitaminei E în organism
- Contribuie la menţinerea sănătăţii psihice
Ce este Acerola?
Acerola este un fruct sălbatic cu gust acrişor, asemănător cireşei, şi are diametrul de aproximativ 2-3 cm. El creşte în America de Sud şi în Caraibe, unde există mai multe soiuri de Acerola. Conţinutul de vitamina C din Acerola este foarte ridicat, de aproximativ 1.500-3.000 mg la 100 g de fruct. În comparaţie, o portocală conţine 40-50 mg de vitamina C la fiecare 100 g. Bio-C-Zinc conţine un extract din acest fruct.
Recomandări oficiale
Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) afirmă că vitamina C și zincul au următoarele recomandări:
Vitamina C
- Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar
- Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
- Contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos
- Contribuie la reducerea oboselii și extenuării
- Contribuie la formarea normală a colagenului pentru funcționarea normală a vaselor de sânge
- Contribuie la metabolismul energetic normal
Zincul
- Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar
- Contribuie la procesul de diviziune celulară
- Contribuie la sinteza normală de ADN
- Contribuie la metabolismul normal al acizilor grași
- Contribuie la metabolismul acido-bazic normal
- Contribuie la metabolismul normal al vitaminei A
- Contribuie la sinteza normală a proteinelor
- Contribuie la metabolismul normal al carbohidraților
- Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
- Contribuie la metabolismul normal al macronutrienților