Pharma Nord   Noutăţi din sănătate
- pentru cei care îşi asumă responsabilitatea propriei sănătăţi

Unul din opt români suferă de o afecțiune a tiroidei. În același timp, zone mari din solul României au un conținut scăzut de seleniu. Pentru a afla de ce acest lucru este relevat, vă invităm să citiți rândurile de mai jos.

Afecțiunile tiroidei sunt des întâlnite în rândul populației României. Unul din opt români este diagnosticat cu afecțiuni ale glandei tiroide, glandă care ne controlează metabolismul. Semnele tipice ale unei hipotiroidii sunt:

  • Oboseală persistentă
  • Creștere în greutate sau dificultate în a slăbi
  • Stare de spirit schimbătoare, anxietate sau depresie
  • Dezechilibre hormonale
  • Dureri musculare, dureri articulare etc.
  • Mâini și picioare reci și senzație persistentă de frig
  • Unghii friabile, căderea părului și piele uscată sau descuamată
  • Constipație
Sursă: Televiziunea Medicala
Sursă: Stirile ProTV
 

Glanda tiroidă are nevoie de seleniu

Știați că elementul esențial seleniu contribuie la funcționarea normală a glandei tiroide? În momentul în care funcția tiroidiană este normalizată, rolul seleniului este acela de a contribui la menținerea funcționării optime a acesteia.

Putem obține seleniu din diferite cereale precum grâul dar și din alte plante cultivate, dar solul din diverse zone ale României este sărac în seleniu, lucru confirmat și de un studiu publicat în Romania în 2010, în jurnalul științific Present Environment and Sustainable Development.
 

Mai multe informații găsiți aici

 

Strategia finlandeză

Și alte părți din Europa se confruntă cu aceeași problemă. În Finlanda, problema conținutului scăzut de seleniu din sol a fost rezolvată prin introducerea obligatorie a seleniului în fertilizatorii agricoli sintetici.

Această strategie a avut ca rezultat o creștere semnificativă a nivelului de seleniu din sânge în cadrul populației finlandeze.

 

O drojdie organică cu seleniu

O altă modalitate prin care putem crește aportul zilnic de seleniu este și administrarea unui supliment cu seleniu. Această strategie și-a demonstrat eficiența în studiul suedez KiSel-10, publicat în International Journal of Cardiology în 2013. Participanții din acest studiu (în total 443 de bărbați și femei în varstă) au primit SelenoPrecise, o drojdie organică cu seleniu cu biodisponibilitate foarte ridicată.

88,7% din conținutul de seleniu din SelenoPrecise este absorbit în organism și acesta este motivul pentru care oamenii de știință au ales acest brand pentru a fi folosit în studiu.
 

Cititi mai multe despre SelenoPrecise