Pharma Nord   Noutăţi din sănătate
- pentru cei care îşi asumă responsabilitatea propriei sănătăţi

De ce este important să ne controlăm greutatea?

Dacă suntem supraponderali și suferim și de diabet, atunci ne confruntăm cu un risc crescut de a avea și alte probleme de sănătate. O modalitate eficientă prin care ne putem menține o greutate stabilă este controlarea nivelului de zahăr din sânge. Citind mai departe puteți afla cât de ușor puteți face acest lucru.

Deși mulți dintre noi știm că există o legătură între excesul de greutate și diabet, pentru unii este o surpriză faptul că atât obezitatea cât și diabetul pot crește riscul apariției altor probleme de sănătate. Aceasta este concluzia studiului realizat de cercetătorii de la Imperial College of London, studiu publicat în revista științifică The Lancet Diabetes & Endocrinology.

 

Excesul de greutate și bolile

Oamenii de știință au descoperit, printre altele, că legătura dintre indicele de masă corporală ridicat (BMI) și diabet crește riscul apariției altor probleme de sănătate. A fi supraponderal are un impact de două ori mai important asupra acestui risc decât a fi diabetic.

Obezitatea în România

Obezitatea este o problemă în rândul românilor. Datele statistice afirmă că 15% dintre români sunt obezi iar o treime din populație este supraponderală.
Obezitatea și creșterea în greutate pot avea multe cauze, însă sedentarismul și alimentația nesănătoasă contribuie la această situație. Pentru mulți dintre noi este o luptă continuă să ne controlăm aportul alimentar, iar glicemia instabilă este unul dintre factorii care influențează acest lucru.

 

Glicemia instabilă

Atunci când nivelul de zahăr din sânge fluctuează, pot apărea poftele alimentare, în special pofta de dulce și de carbohidrați. Există mai multe metode prin care ne putem ține glicemia sub control, printre ele numărându-se  exercițiul fizic și alimentația echilibrată, alimentație care ar trebui să includă trei mese principale în fiecare zi.

Cum poate ajuta cromul?

O altă strategie este să apelăm la un supliment alimentar care conține drojdie organică cu crom. Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) consideră că această drojdie organică cu crom contribuie la menținerea glicemiei în limite normale. Atunci când administrăm un supliment alimentar cu crom, putem fi siguri că avem un aport sigur și constant din acest nutrient esențial.

 

Absorbție de până la 10 ori mai bună

Bio-Chrom este un supliment alimentar de calitate superioară care conține ChromoPrecise, o drojdie organică cu crom care conține peste 20 de tipuri diferite de crom. ChromoPrecise este documentată în mai multe studii științifice, iar absorbția ei este de până la 10 ori mai bună decât a altor tipuri de crom, precum clorura de crom sau picolinatul de crom.

 

Puteți citi mai multe despre Bio-Chrom aici