Pharma Nord   Noutăţi din sănătate
- pentru cei care îşi asumă responsabilitatea propriei sănătăţi

Celulele musculare folosesc coenzima Q10, alături de alte substanțe, pentru a produce energie în mitocondrii. Atleții au un număr mare de astfel de „centrale energetice” în celulele lor musculare și acesta este motivul pentru care ei au capacitatea de a produce cu 25% mai multă energie decât alte persoane. Acest fapt este dovedit prin studii științifice. Citind mai departe puteți afla care sunt modalitățile prin care poate fi prevenită deficiența de coenzima Q10.


Un nou studiu explică de ce atleții au o rezistență mai bună decât restul oamenilor. Rezultatele lui au evidențiat faptul că mitocondriile, micile „centrale energetice”, din celulele musculare ale jucătorilor de fotbal și ale practicanților de schi fond sunt construite în așa fel încât pot produce cu până la 25% mai multă energie decât mitocondriile persoanelor care nu fac sport.

În acest moment, știința nu poate determina dacă această transformare a structurii mitocondriei este o trăsătură congenitală sau poate fi o consecință a antrenamentului sportiv. Studiul a fost publicat în The Journal of Physiology (Octombrie 2016).

 

Mai mult este mai bine

Deoarece mitocondriile produc energia în celule, cu cât avem mai multe mitocondrii în celulele musculare, cu atât crește nivelul energiei produse de către acestea și astfel crește și rezistența corpului. Oamenii de știință știu acest lucru de peste 40 de ani. S-a descoperit chiar că atleții au de două ori mai multe mitocondrii în celulele lor musculare, dar se pare că acesta nu este singurul motiv pentru care au o rezistență atât de bună. Fiecare mitocondrie din corpul lor poate produce mai multă energie decât în cazul unui om obișnuit.
Sursa: The Journal of Physiology, 2016; DOI

Producția internă de Q10 descrește odată cu înaintarea în vârstă
Energia este produsă prin conversia biochimică a grăsimilor, carbohidraților și a proteinelor. Coenzima Q10 este o substanță asemănătoare vitaminelor care este implicată în producția de energie și este esențială pentru funcționarea organismului.

Organismul uman poate produce coenzima Q10, iar această producție atinge punctul culminant în jurul vârstei de 20 de ani, după care începe să scadă. Pentru a compensa această pierdere, persoanele în vârstă apelează la suplimentele cu coenzima Q10.

 

Un produs de referință

Pentru că are o biodisponibilitate ridicată și documentată, produsul cu coenzima Q10 de la Pharma Nord este produs oficial de referință al ICQA - Asociația Internațională pentru Studiul Coenzimei Q10. Peste 100 de studii publicate confirmă calitatea și siguranța acestui produs care se găsește pe piață de aproape 25 de ani.
 

Citiţi mai mult