Pharma Nord   Noutăţi din sănătate
- pentru cei care îşi asumă responsabilitatea propriei sănătăţi

Alimentele românești au un conținut scăzut de seleniu

„Suprafețe mari din solul agricol al României au o deficiență de seleniu”, spune Profesorul Radu Lăcătușu. Din acest motiv, alimentele pe care le consumăm ne furnizează o cantitate foarte mică din acest micronutrient esențial. Acest subiect va fi dezbătut de o serie de oameni de știință la o conferință care va avea loc zilele următoare, în București. Citiți mai mult pentru a afla detalii despre această conferință și despre importanța seleniului pentru sănătate.

Mulți români au o ingestie insuficientă de seleniu, deși acesta este un nutrient extrem de important pentru sănătatea noastră. Profesorul Radu Lăcătușu de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie și Protecția Mediului a studiat solul agricol din diverse zone ale țării și a ajuns la concluzia că există un deficit de seleniu la nivelul acestuia. Acesta este motivul pentru care deficiența de seleniu este foarte răspândită, atât la animale cât și la oameni.
 

Alimentația românilor are un deficit de seleniu

Aceasta este o problemă, deoarece seleniul asigură buna funcționare a peste 25 de enzime dependente de seleniu (selenoproteine). Aceste enzime sunt foarte importante pentru sistemul nostru imunitar, pentru sistemul reproducător, pentru sănătatea cardio-vasculară, pentru tiroidă și pentru alte funcții biologice. Atunci când nu avem un aport optim de seleniu, există riscul apariției unor dezechilibre în organism. O serie de studii au arătat că este nevoie de o ingestie zilnică de aproximativ 100 de micrograme de seleniu, pentru ca aceste selenoproteine să fie saturate, dar noi, prin alimentele pe care le consumăm, reușim să ingerăm cel mult jumătate din această cantitate.

 

Răspunsul ar putea fi un supliment alimentar cu seleniu

Din ce în ce mai mulți medici și oameni de știință recomandă administrarea suplimentelor alimentare cu seleniu, pentru a se asigura necesarul zilnic de seleniu pentru organism, pentru ca selenoproteinele să poată funcționa la parametri optimi. O serie de studii au scos în evidență faptul că administrarea unui supliment alimentar cu seleniu poate avea efecte benefice asupra organismului și aceasta ar trebui să facă parte din orice strategie de îmbunătățire a stării noastre de sănătate.

Puteți citi mai multe despre Bio-Seleniu+Zinc
 

Conferința Regională de la București

Pe 15 noiembrie, Pharma Nord va organiza, la hotelul Ramada Parc din București, Conferința Regională “Rolul Seleniului în prevenție și menținerea sănătății –de la deficiență la aport optim”, unde, specialiști români vor prezenta ultimele noutăți științifice din domeniul sănătății. Printre subiectele abordate se numără și deficitul de seleniu din solul României, rolul seleniului în menținerea sănătății sistemului imunitar, în prevenirea anumitor tipuri de cancer precum și criteriile care stau la baza alegerii unui supliment alimentar de calitate și cu biodisponibilitate ridicată. Evenimentul este creditat  de Colegiul Farmaciștilor din România și de Ordinul Asistenților Medicali generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România.

Pentru a vă înregistra, trimiteți datele dumneavoastră (nume, prenume, număr de telefon, adresa de e-mail și numele instituției la care lucrați) la fax 021/3160656 sau completați formularul de contact, până pe 14 noiembrie 2017.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile!