Pharma Nord   Noutăţi din sănătate
- pentru cei care îşi asumă responsabilitatea propriei sănătăţi

Unul din trei români are probleme cu somnul

Problemele cu somnul cresc riscul apariției accidentelor rutiere, al obezității și al altor probleme de sănătate. Melatonina, un compus natural, ne poate fi, însă, de ajutor. Citind în continuare, puteți afla mai multe informații despre cum vă poate ajuta acest compus natural și sigur să aveți un somn odihnitor.

Românii sunt buni la multe lucruri, dar somnul nu este unul dintre ele. La o recentă conferință de presă, Dr Ruxandra Ulmeanu, președinte al Societății Române de Pneumologie, a precizat că unul din trei români suferă de tulburări de somn.

 

Accidentele rutiere și problemele de sănătate

Lipsa somnului și tulburările de somn cresc riscul accidentelor rutiere. S-au realizat o serie de studii care au scos în evidență faptul că lipsa somnului poate crește și riscul de apariție a obezității. După părerea altui expert, Dr Ioana Munteanu, un adult are nevoie să doarmă, neîntrerupt, între șase și opt ore pe noapte.

Melatonina induce somnul în mod natural

A devenit ceva obișnuit să apelăm la medicamente atunci când avem probleme cu somnul, dar există și alternative naturale pe care le putem folosi, alternative care nu dau dependență. Melatonina este o astfel de alternativă, ea fiind un compus natural care contribuie la reducerea timpului necesar pentru a adormi. Dacă utilizați preparatul Bio-Melatonină, atunci este nevoie să administrați o tabletă chiar înainte de culcare pentru a obține efectul dorit.

 

Lumina albastră și lucrul în ture

Melatonina este un hormon natural pe care creierul nostru îl produce în momentul în care începe să se întunece afară. Acest hormon ne induce o stare de oboseală și ne face să ne dorim să dormim. Din păcate, însă, există o serie de lucruri care pot împiedica secreția naturală de melatonină a corpului. Unul dintre acestea este și expunerea la lumina artificială sau, așa cum mai este numită, „lumina albastră”. Când lucrăm în ture de noapte sau când luăm cu noi în pat laptop-urile, telefoanele mobile sau tabletele, ne expunem la această lumină și aceasta duce la scăderea secreției de melatonină și la apariția problemelor de somn.

 

Folositor și pentru jet-lag

Bio-Melatonina poate fi administrată și în cazul călătoriilor transatlantice, atunci când ceasul nostru interior este întrerupt. Cu doar 0,5mg de melatonină este posibil să se atenueze tulburările somn care apar atunci când călătorim pe distanțe foarte mari care presupun traversarea mai multor fusuri orare.