Pharma Nord   Noutăţi din sănătate
- pentru cei care îşi asumă responsabilitatea propriei sănătăţi

Probleme cu greutatea? Imunitate scăzută?

Glanda tiroidă poate fi cauza acestor probleme.


Știați că seleniul, un micronutrient care se găsește în alimente, joacă un rol foarte important în funcționarea glandei tiroide? Multe persoane se confruntă cu probleme tiroidiene nediagnosticate și acesta este motivul pentru care Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA) a lansat o campanie de conştientizare privind bolile tiroidiene. Puteți citi mai multe în rândurile de mai jos.
 
Mii de români au probleme cu glanda tiroidă, mai precis, cu funcționarea acesteia. Glanda tiroidă este un mic organ sub formă de fluture, situat la baza gâtului și are rol în controlul metabolismului, influențându-ne, astfel, greutatea corporală. Dar rolul ei nu se oprește aici, ea fiind implicată și în creșterea părului, a unghiilor precum și în alte funcții biologice.
 
Mulți dintre noi nu știu, însă, că seleniul are un rol esențial și în menținerea unei bune funcționări a glandei tiroide. Citind mai jos puteți afla mecanismele prin care se întâmplă acest lucru.
 
 

O problemă pentru multe femei

Datele publicate de Institutul Naţional de Sănătate Publică susțin că 86% dintre pacienţii români cu hipotiroidie sunt femei. Acesta este motivul pentru care, recent, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA) a lansat o campanie de conştientizare privind bolile tiroidiene, deoarece multe dintre acestea nu sunt diagnosticate cu acuratețe.
 

Seleniul are un rol esențial

Deși sunt mulți factori care influențează afecțiunile tiroidiene, alimentația are un rol foarte important. Unul dintre factorii cheie ai alimentației este seleniul, un micronutrient esențial care se găsește într-o cantitate foarte mică în alimentele consumate de majoritatea europenilor. Acest lucru se întâmplă deoarece largi suprafețe din solul agricol al Europei sunt sărace în seleniu.
Seleniul contribuie la buna funcționare a glandei tiroide și este esențial să avem un aport zilnic suficient din acest nutrient pentru ca glanda tiroidă să funcționeze la parametri optimi.
 
 
Seleniul sprijină douăzeci și cinci de enzime care conțin seleniu (selenoproteine), care au diferite funcții în organism:
  • sprijină activitatea glandei tiroide;
  • sprijină funcționarea sistemului imunitar;
  • contribuie la spermatogeneza normală.
 
 

Un supliment alimentar poate fi benefic

SelenoPrecise Eurotabs 100 µg
Cercetările științifice au demonstrat că este nevoie de un aport zilnic de 100-125 de micrograme de seleniu pentru a satura selenoproteinele din organism.
Dacă alimentele pe care le consumăm nu ne furnizează o cantitate suficientă din acest nutrient, atunci este momentul să apelăm la un supliment alimentar. Totuși, atunci când alegem un supliment alimentar trebuie să fim absolut siguri că organismul nostru îl poate absorbi și folosi. Unul dintre cele mai bine documentate suplimente alimentare cu seleniu este Bio-Seleniu+Zinc de la Pharma Nord.

Absorbție documentată

Bio-Seleniu+Zinc conține SelenoPrecise, o drojdie organică cu seleniu care are în compoziție peste douăzeci de forme organice de seleniu, care ne oferă aceeași varietate din acest nutrient ca cea furnizată de o alimentație echilibrată. Drojdia SelenoPrecise este documentată în peste 40 de studii științifice. În conformitate cu aceste studii, organismul absoarbe 88,7% din conținutul de seleniu din tabletă, iar 74,4% din seleniul absorbit rămâne în organism și este încorporat în selenoproteinele care depind de el pentru a-și desfășura activitatea.
Pe lângă drojdia SelenoPrecise, Bio-Seleniu+Zinc conține și zinc, vitaminele A, B6, C și E.
 
 
Puteți citi mai multe despre Bio-Seleniu+Zinc aici